Vegetarisch recept: oven geroosterde pompoen met kruiden en hartige kaas
- 1 flinke pompoen
- Olijfolie extra vergine
- Versgemalen zeezout en zwarte peper
- 6 el. Pompoenpitten
- 1-2 tl. Geroosterd paprika poeder
- 10 takjes (blad) peterselie
- 5 takjes selderij
- 1-2 takjes tijm
- Parmigiano, reggiano, manchego, of stokoude boerenkaas
- Verwarde de oven voor op 180 graden
- Verdeel de pompoen in schijven laat de schil zitten verwijder het nestje pitten en de draden
- Wrijf de schijven aan beide kanten stegen in met zout en de peper
- Besprenkel het met olijfolie en rooster het op een bakplaat in de oven tot de randjes bruin worden en het vruchtvlees gaar is. Keer ze na ongeveer 12 minuten.
- Rooster intussen in een droge koekenpan wat pompoenpitten tot ze bol staat en gaan springen
- Bestrooi ze met een vleug zout en het paprikapoeder
- Hak de blaadjes van alle kruiden fijn
- Strooi ze samen met de pitten en gulle scheut olijfolie over de schijven
- Rasp de kaas en strooi de ze er ook over
- Bij verse groene tagliatelle begoten met olie en bestrooid met wat citroenrasp
- Of met hardgebakken en verkruimeld spek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten