zondag 16 september 2018

Vegetarisch recept: oven geroosterde pompoen met kruiden en hartige kaas

  • 1 flinke pompoen
  • Olijfolie extra  vergine
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • 6 el. Pompoenpitten
  • 1-2 tl. Geroosterd paprika poeder
  • 10 takjes (blad) peterselie
  • 5 takjes selderij
  • 1-2 takjes tijm
  • Parmigiano, reggiano, manchego, of stokoude boerenkaas
Koken


  1. Verwarde de oven voor op 180 graden
  2. Verdeel de pompoen in schijven laat de schil zitten verwijder het nestje pitten en de draden
  3. Wrijf de schijven aan beide kanten stegen in met zout en de peper
  4. Besprenkel het met olijfolie en rooster het op een bakplaat in de oven tot de randjes bruin worden en het vruchtvlees gaar is. Keer ze na ongeveer 12 minuten.
  5. Rooster intussen in een droge koekenpan wat pompoenpitten tot ze bol staat en gaan springen
  6. Bestrooi ze met een vleug zout en het paprikapoeder
  7. Hak de blaadjes van alle kruiden fijn
  8. Strooi ze samen met de pitten en gulle scheut olijfolie over de schijven
  9. Rasp de kaas en strooi de ze er ook over
  • Bij verse groene tagliatelle begoten met olie en bestrooid met wat citroenrasp
  • Of met hardgebakken en verkruimeld spek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten