donderdag 13 september 2018

Recept voor de klassieke Oublies een heerlijk toetje

Ingrediënten voor 20 stuks:

  • 85 gram boter
  • 85 gram kristalsuiker ( bij voorkeur niet geraffineerd)
  • 3 el suikerstroop of golden syrup
  • 1 tl gember poeder
  • 1 el cognac
  • Rasp van ½ citroen

Receptenboektip:









Voor de vulling:

  • 150 ml slagroom
  • 1 el cognac
  • 1 el poedersuiker









Benodigdheden:

  • Oven
  • Grote pan
  • Houten pollepel
  • Kom
  • Garde
  • 3 bakplaten
  • Bakpapier
  • Spuitzak
KokenKoken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 c
  2. Bekleed 3 grote bakplaten met bakpapier
  3. Doe de boter, suiker en stroom in een pan.
  4. Verwarm ze op laag vuur en roer af en toe totdat er een glad mengsel ontstaat
  5. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel wat afkoelen
  6. Zeef de bloem en gember boven de pan en roer het mengsel glad
  7. Roer de cognac en de citroenrasp
  8. Schep kleine lepels van het mengsel op de bakplaten met grote tussenruimte
  9. Schuif de eerste bakplaat in de oven en bak de koekjes in 10-12 minuten goudbruin
  10. Neem de bakplaat uit de oven
  11. Laat de oublies 30 seconden rusten op de bakplaat
  12. Licht ze op met een spatel en wikkel ze om steel van de pollepel
  13. Worden ze te stijf om op te rollen schijf ze dan nog 30 seconden in de oven
  14. Schijf de opgerolde koekjes als ze opgesteven zijn van de steel af en laat ze verder afkoelen op een rooster
  15. Bak op deze manier alle koekjes steeds één bakplaat tegelijk
  16. Klop de slagroom voor de vulling met de cognac en de suiker en zet het tot gebruik in de koelkast
  17. Doe de slagroom over in een spuitzak en spuit hem vlak voor het serveren vanaf beide kanten in de oublies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten