Recept voor de klassieke Oublies een heerlijk toetje
Ingrediënten voor 20 stuks:
- 85 gram boter
- 85 gram kristalsuiker ( bij voorkeur niet geraffineerd)
- 3 el suikerstroop of golden syrup
- 1 tl gember poeder
- 1 el cognac
- Rasp van ½ citroen
Voor de vulling:
- 150 ml slagroom
- 1 el cognac
- 1 el poedersuiker
Benodigdheden:
- Oven
- Grote pan
- Houten pollepel
- Kom
- Garde
- 3 bakplaten
- Bakpapier
- Spuitzak

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 c
- Bekleed 3 grote bakplaten met bakpapier
- Doe de boter, suiker en stroom in een pan.
- Verwarm ze op laag vuur en roer af en toe totdat er een glad mengsel ontstaat
- Neem de pan van het vuur en laat het mengsel wat afkoelen
- Zeef de bloem en gember boven de pan en roer het mengsel glad
- Roer de cognac en de citroenrasp
- Schep kleine lepels van het mengsel op de bakplaten met grote tussenruimte
- Schuif de eerste bakplaat in de oven en bak de koekjes in 10-12 minuten goudbruin
- Neem de bakplaat uit de oven
- Laat de oublies 30 seconden rusten op de bakplaat
- Licht ze op met een spatel en wikkel ze om steel van de pollepel
- Worden ze te stijf om op te rollen schijf ze dan nog 30 seconden in de oven
- Schijf de opgerolde koekjes als ze opgesteven zijn van de steel af en laat ze verder afkoelen op een rooster
- Bak op deze manier alle koekjes steeds één bakplaat tegelijk
- Klop de slagroom voor de vulling met de cognac en de suiker en zet het tot gebruik in de koelkast
- Doe de slagroom over in een spuitzak en spuit hem vlak voor het serveren vanaf beide kanten in de oublies
Geen opmerkingen:
Een reactie posten