Recept voor een snel, makkelijk en lekker toetje/dessert: chocolade-sinaasappel potjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 sinaasappel
- 125 pure chocolade in stukjes
- 30 g poter
- 3 el ahornsiroop
- 125 ml crème fraîche
- Sliertjes sinaasappelschil ter garnering
Benodigdheden:

Bereidingswijze:
- Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes weg
- Vang het sap op in een kom en snij de partjes in stukjes
- Doe de chocolade, boter, ahornsiroop en likeur in de steelpan.
- Voeg het sinaasappelsap toe en verwarm het roerend op laag vuur tot er een glad mengsel ontstaat
- Roer er 4 eetlepels van de crème fraîche plus de stukjes sinaasappel door
- Schep het mengel in schaaltjes en schep er nog wat crème fraîche over
- Bestrooi de crème fraîche met sinaasappelschilletjes en serveer
Geen opmerkingen:
Een reactie posten