donderdag 13 september 2018

Recept voor een snel, makkelijk en lekker toetje/dessert: chocolade-sinaasappel potjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 sinaasappel
  • 125 pure chocolade in stukjes
  • 30 g poter
  • 3 el ahornsiroop
  • 125 ml crème fraîche
  • Sliertjes sinaasappelschil ter garnering

Receptentip:









Benodigdheden:

KokenKoken

Bereidingswijze:

  1. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes weg
  2. Vang het sap op in een kom en snij de partjes in stukjes
  3. Doe de chocolade, boter, ahornsiroop en likeur in de steelpan.
  4. Voeg het sinaasappelsap toe en verwarm het roerend op laag vuur tot er een glad mengsel ontstaat
  5. Roer er 4 eetlepels van de crème fraîche plus de stukjes sinaasappel door
  6. Schep het mengel in schaaltjes en schep er nog wat crème fraîche over
  7. Bestrooi de crème fraîche met sinaasappelschilletjes en serveer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten