Een heerlijk herfst recept
- Aardappel puree, van 1 kg aard. of kant en klaar voor 4 personen.
- 1 zakje zuurkool ( 500 gr.)
- 1 ons gedroogde abrikozen
- 4 ons gehakt, incl. kruiden
- 1 grote ui in kleine stukjes
- 1 eetl. Ketjap
- 2 eetl. Gewűrze saus
- 1 zakje gratin kaas (150 gr.)
- Boter en/of olie

Voorbereiding:
- Over voorverwarmen op 200 gr.
- De abrikozen in kleine stukjes snijden en samen met de zuurkool 15 min. koken.
- Gelijktijdig het gehakt rul bakken, daarna de ui glazig bakken. Daarna de ketjap en Gewűrze saus toevoegen.
- Aardappelpuree maken en op het laatst de helft van de kaas er door heen roeren.
- Vet de ovenschaal in, leg onder in de schaal het gehakt mengsel.
- Daarna de afgegoten zuurkool met abrikozen. Als laatste de aardappelpuree.
- Strooi de andere helft van de kaas over de aardappelpuree.
- Zet de schotel ca 10 minuten in de oven.
Eet smakelijk

Geen opmerkingen:
Een reactie posten