vrijdag 14 september 2018

Recept voor ovenschotel zuurkool met gehakt en abrikoos

Een heerlijk herfst recept


  • Aardappel puree, van 1 kg aard. of kant en klaar voor 4 personen.
  • 1 zakje zuurkool ( 500 gr.)
  • 1 ons gedroogde abrikozen
  • 4 ons gehakt, incl. kruiden
  • 1 grote ui in kleine stukjes
  • 1 eetl. Ketjap
  • 2 eetl. Gewűrze saus
  • 1 zakje gratin kaas (150 gr.)
  • Boter en/of olie

KokenKoken

Voorbereiding:

  • Over voorverwarmen op 200 gr.
  1. De abrikozen in kleine stukjes snijden en samen met de zuurkool 15 min. koken.
  2. Gelijktijdig het gehakt rul bakken, daarna de ui glazig bakken. Daarna de ketjap en Gewűrze saus toevoegen.
  3. Aardappelpuree maken en op het laatst de helft van de kaas er door heen roeren.
  4. Vet de ovenschaal in, leg onder in de schaal het gehakt mengsel.
  5. Daarna de afgegoten zuurkool met abrikozen. Als laatste de aardappelpuree.
  6. Strooi de andere helft van de kaas over de aardappelpuree.
  7. Zet de schotel ca 10 minuten in de oven.
Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten