Visrecept met zeebaars: Zeebaars met olijven gremolata
voor 4 personen
Ingrediënten:
- 900 gram krielaardappeltjes
- 4 stukken zeebaarsfilet
- 1 el olijfolie
- 4 el droge witte wijn
- citroen in 4 stukken gesneden
- zout en peper
Recepten boeken tip:
voor de olijvengremolata:
- raspsel van 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 50 tot 60 gram bladpeterselie
- 70 gram ontpitte zwarte olijven
- 2 el kappertjes
- 2 el olijfolie
Benodigdheden:
Bereidingswijze:
- Kook de krieltjes in een pan met licht gezouten water in 15-20 minuten gaar
- Maak intussen de gremolata
- Doe de citroenraspsel, de knoflook, peterselie, olijven, kappertjes en olie in een keukenmachine en hak ze snel tot een grof mengsel.
- Bestrijk de stukken zeebaars met de olie en bestrooi ze met zout en peper
- Verhit een koekenpan met zware bodem en bak de stukken in a 5-6 minuten gaar keer ze halverwege
- Neem de stukken vis uit de pan en houd ze warm
- Schenk de wijn in de pan en roer de aanzetsels van de bodem los
- Laat de jus 1 minuut pruttelen
- Voeg de gremolata toe aan de jus en laat hem roerend in enkele seconden doorwarmen
- Giet de krieltjes af als ze gaar zijn en stamp ze licht met een aardappelstamper
- Serveer de zeebaars met de gestampte krieltjes schep de gremolata erover en een stukje citroen
- Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten