donderdag 13 september 2018

Visrecept met zeebaars: Zeebaars met olijven gremolata

voor 4 personen





Ingrediënten:

  • 900 gram krielaardappeltjes
  • 4 stukken zeebaarsfilet
  • 1 el olijfolie
  • 4 el droge witte wijn
  • citroen in 4 stukken gesneden
  • zout en peper

Recepten boeken tip:















voor de olijvengremolata:

  • raspsel van 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 50 tot 60 gram bladpeterselie
  • 70 gram ontpitte zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 2 el olijfolie

Benodigdheden:


Recepten boeken tip:









Bereidingswijze:

  1. Kook de krieltjes in een pan met licht gezouten water in 15-20 minuten gaar
  2. Maak intussen de gremolata
  3. Doe de citroenraspsel, de knoflook, peterselie, olijven, kappertjes en olie in een keukenmachine en hak ze snel tot een grof mengsel.
  4. Bestrijk de stukken zeebaars met de olie en bestrooi ze met zout en peper
  5. Verhit een koekenpan met zware bodem en bak de stukken in a 5-6 minuten gaar keer ze halverwege
  6. Neem de stukken vis uit de pan en houd ze warm
  7. Schenk de wijn in de pan en roer de aanzetsels van de bodem los
  8. Laat de jus 1 minuut pruttelen
  9. Voeg de gremolata toe aan de jus en laat hem roerend in enkele seconden doorwarmen
  10. Giet de krieltjes af als ze gaar zijn en stamp ze licht met een aardappelstamper
  11. Serveer de zeebaars met de gestampte krieltjes schep de gremolata erover en een stukje citroen
  12. Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten