donderdag 13 september 2018

Visrecept met zalm: sesam zalm met paksoi

Voor 4 personen


Ingrediënten:

  • Stuk verse gember van 2,5 centimeter
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 4 stukken ontvelde zalmfilet
  • Partjes limoen
    Koken

Voor de wok:

  • 2 kleine struikjes paksoi
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl sesamolie
  • Zout
  • Peper

Recepten boeken tip:









Benodigdheden:

Recepten boeken tip:









Bereidingswijze


  1. Verwarm borden voor op de verwarming of oven
  2. Schil en rasp de gemberwortel boven de ondiepe schaal
  3. Meng de wortel met de sojasaus en sesamolie
  4. Wentel de stukken zalm door dit mengsel
  5. Bestrooi de zalm aan een kant met de helft van het sesamzaad
  6. Keer ze om en strooi de rest van het sesamzaad over de zalm
  7. Snij de struikjes paksoi in de lengte in zwarten
  8. Snij de bosuitjes in schuine stukjes
  9. Verhit een koekenpan met zware bodem
  10. Leg de stukken zalm in de pan en bak ze 3 tot 4 minuten
  11. Keer ze om en bak de andere kant ook 3 tot 4 minuten
  12. Verhit intussen de zonnebloem en sesamolie in de wokpan
  13. Roerbak de paksoi en bosuitjes 2 tot 3 minuten
  14. Bestrooi het met zout en peper naar eigen smaak
  15. Verdeel de groenten over de borden en leg de stukken zalm erop
  16. Serveer het direct met de partjes limoen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten