Visrecept met zalm: sesam zalm met paksoi
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- Stuk verse gember van 2,5 centimeter
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 4 stukken ontvelde zalmfilet
- Partjes limoen
Voor de wok:
- 2 kleine struikjes paksoi
- 1 bosje bosuitjes
- 1 el zonnebloemolie
- 1 tl sesamolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
Recepten boeken tip:
Bereidingswijze
- Verwarm borden voor op de verwarming of oven
- Schil en rasp de gemberwortel boven de ondiepe schaal
- Meng de wortel met de sojasaus en sesamolie
- Wentel de stukken zalm door dit mengsel
- Bestrooi de zalm aan een kant met de helft van het sesamzaad
- Keer ze om en strooi de rest van het sesamzaad over de zalm
- Snij de struikjes paksoi in de lengte in zwarten
- Snij de bosuitjes in schuine stukjes
- Verhit een koekenpan met zware bodem
- Leg de stukken zalm in de pan en bak ze 3 tot 4 minuten
- Keer ze om en bak de andere kant ook 3 tot 4 minuten
- Verhit intussen de zonnebloem en sesamolie in de wokpan
- Roerbak de paksoi en bosuitjes 2 tot 3 minuten
- Bestrooi het met zout en peper naar eigen smaak
- Verdeel de groenten over de borden en leg de stukken zalm erop
- Serveer het direct met de partjes limoen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten