Bereidingstijd 115 minuten
Een lekker gerecht met veel smaak gezien de bereidingstijd niet voor iedere dag.
Serveren:
Ingrediënten:
- 8 tot 12 vastkokende aardappels (het liefst klein ongeveer de grootte van een chocolade truffel)
- 2 tot 4 teentjes knoflook
- Paprika poeder
- Kerrie poeder
- Bak en braad boter
- Olijf olie
- Sla
- Spekjes
receptentips:
Voorbereiding:
- Verwarm de oven op 180c
- Maak de aardappels onder de kraan schoon, laat de schil eromheen zitten
- Na het schoonmaken snij je de aardappels om de 2 a 3 millimeter in tot ongeveer een halve tot een centimeter van de onderkant.
- Pers de knoflook in schaaltje doe dit zo fijn mogelijk
- Doe 8 eetlepels olijfolie bij de knoflook in een schaaltje
- Voeg hier 1 eetlepel kerrie en paprika poeder bij, proef het en mix vervolgens op smaak meer kerrie/paprika bij.
- Was de sla
Bereiding
- Leg de aardappels in een ovenschaal.
- Bestrijk de aardappels met de kruidenmix van olijfolie let erop dat er geen kruiden boven op de aardappels blijven liggen dan verbranden ze straks namelijk
- Doe de overige olijfolie in de ovenschaal
- Leg op de aardappels een plakje bak en boter
- Zet de schaal in de oven
- Na 10 minuten haal je de ovenschaal uit de oven en bestrijk je de aardappels opnieuw met het de olie
- Herhaal dit ongeveer iedere 5 tot 6 minuten doe je dit niet worden de aardappels niet gaar en komen ze ook niet op smaak ( controleer de gaarheid)
- Snij terwijl de aardappels in de oven staan de sla.
- Doe deze in een kom en voeg hier sla dressing naar eigen smaak (mijn advies is een frisse smaak om de knoflook smaak te compenseren)
- Zet een pan op het vuur
- Bak de spekjes in de pan als de aardappels nog 20 minuten te gaan hebben.
Serveren:
- Haal de aardappels uit de oven en controleer of ze gaar zijn. Indien dit niet het geval is stop ze terug in de oven.
- Als ze klaar zijn verdeel je de aardappels over vier borden.
- Leg de spekjes op het bord en wat sla
Geen opmerkingen:
Een reactie posten