woensdag 10 oktober 2018

Recept uit de oven: aardappelen met knoflook uit de oven, met sla en spekjes

Aardappelen met knoflook uit de oven, met sla en spekjes 
Bereidingstijd 115 minuten
Een lekker gerecht met veel smaak gezien de bereidingstijd niet voor iedere dag. 

Ingrediënten: 

  • 8 tot 12 vastkokende aardappels (het liefst klein ongeveer de grootte van een chocolade truffel)
  • 2 tot 4 teentjes knoflook
  • Paprika poeder
  • Kerrie poeder
  • Bak en braad boter
  • Olijf olie
  • Sla
  • Spekjes 

receptentips:



Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven op 180c
  2. Maak de aardappels onder de kraan schoon, laat de schil eromheen zitten
  3. Na het schoonmaken snij je de aardappels om de 2 a 3 millimeter in tot ongeveer een halve tot een centimeter van de onderkant.
  4. Pers de knoflook in schaaltje doe dit zo fijn mogelijk
  5. Doe 8 eetlepels olijfolie bij de knoflook in een schaaltje
  6. Voeg hier 1 eetlepel kerrie en paprika poeder bij, proef het en mix vervolgens op smaak meer kerrie/paprika bij.
  7. Was de sla

Bereiding

  1. Leg de aardappels in een ovenschaal.
  2. Bestrijk de aardappels met de kruidenmix van olijfolie let erop dat er geen kruiden boven op de aardappels blijven liggen dan verbranden ze straks namelijk
  3. Doe de overige olijfolie in de ovenschaal
  4. Leg op de aardappels een plakje bak en boter
  5. Zet de schaal in de oven
  6. Na 10 minuten haal je de ovenschaal uit de oven en bestrijk je de aardappels opnieuw met het de olie
  7. Herhaal dit ongeveer iedere 5 tot 6 minuten doe je dit niet worden de aardappels niet gaar en komen ze ook niet op smaak ( controleer de gaarheid)
  8. Snij terwijl de aardappels in de oven staan de sla.
  9. Doe deze in een kom en voeg hier sla dressing naar eigen smaak (mijn advies is een frisse smaak om de knoflook smaak te compenseren)
  10. Zet een pan op het vuur
  11. Bak de spekjes in de pan als de aardappels nog 20 minuten te gaan hebben.

Serveren:
  • Haal de aardappels uit de oven en controleer of ze gaar zijn. Indien dit niet het geval is stop ze terug in de oven.
  • Als ze klaar zijn verdeel je de aardappels over vier borden.
  • Leg de spekjes op het bord en wat sla
KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten