vrijdag 27 november 2020

Recept voor een hoofdgerecht: ovenschotel jacht­scho­tel met wortel puree voor 4 personen

Jacht­scho­tel met wortel puree voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 g winterpeen (geschild)
  • 1 kg aardappelen (iets kruimig, geschild)
  • 100 g boter
  • 500 g rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 rode paprika (in stukjes)
  • 1 aubergine (in blokjes)
  • 150 ml halfvolle melk
  • Tijm
  • Provençaalse kruiden
  • Kruidnagel
  • Laurier poeder





Bereidingswijze:

  1. Snijd 1 wortel in dunne plakjes en de rest in blokjes. 
  2. Hou de helft van de wortelblokjes apart
  3. Kook de helft van de wortelblokjes met de aardappelen in 20 min. gaar. 
  4. Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan. 
  5. Bak het gehakt in 8 min. rul en bruin. 
  6. Voeg de tijm, Provençaalse kruiden, tomatenpuree, paprika, aubergine en de rest van de wortelblokjes toe, dek af en laat 10 min. op laag vuur garen. 
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C. 
  9. Verwarm de melk in een steelpan. 
  10. Giet de aardappelen met de wortel af. 
  11. Voeg de melk, de laurier en kruidnagel met 50 g boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. 
  12. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Doe het gehaktmengsel in de ingevette ovenschaal. 
  14. Verdeel de puree erover en leg de plakjes wortel daar dakpansgewijs op. 
  15. Verdeel de rest van de boter in kleine stukjes erover. 
  16. Bak de jachtschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten