Recept voor een hoofdgerecht: ovenschotel jachtschotel met wortel puree voor 4 personen
Jachtschotel met wortel puree voor 4 personen
- 500 g winterpeen (geschild)
- 1 kg aardappelen (iets kruimig, geschild)
- 100 g boter
- 500 g rundergehakt
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 1 rode paprika (in stukjes)
- 1 aubergine (in blokjes)
- 150 ml halfvolle melk
- Tijm
- Provençaalse kruiden
- Kruidnagel
- Laurier poeder
- Snijd 1 wortel in dunne plakjes en de rest in blokjes.
- Hou de helft van de wortelblokjes apart
- Kook de helft van de wortelblokjes met de aardappelen in 20 min. gaar.
- Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan.
- Bak het gehakt in 8 min. rul en bruin.
- Voeg de tijm, Provençaalse kruiden, tomatenpuree, paprika, aubergine en de rest van de wortelblokjes toe, dek af en laat 10 min. op laag vuur garen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Verwarm de melk in een steelpan.
- Giet de aardappelen met de wortel af.
- Voeg de melk, de laurier en kruidnagel met 50 g boter toe en stamp met de pureestamper tot puree.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Doe het gehaktmengsel in de ingevette ovenschaal.
- Verdeel de puree erover en leg de plakjes wortel daar dakpansgewijs op.
- Verdeel de rest van de boter in kleine stukjes erover.
- Bak de jachtschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten