Dit recept is een heerlijk voorafje met veel smaak, laat voor de vegetarische variant de ansjovis weg.
De ingrediënten:
- 2 kleine aubergines
- 1 teen knoflook
- 120 gram macaroni
- Parmezaanse kaas
- 5 ansjovis
- 1/2 rode ui
- 2 bollen buffelmozzarella
- 2 eetlepels tomaatblokjes
- Verse basilicum
- Verse peterselie
- Olijfolie
- 1 snufje quater epices (of meng zelf peper, nootmuskaat, kruidnagel en gember)
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
- Snij de peterselie en basilicum fijn.
- Hak de ansjovis grof.
- Snij de mozzarella in plakken.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Plet de knoflook.
- Kook de macaroni.
- Snij de ui fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de aubergine in dikke plakken van 2 centimeter.
- Bestrijk de aubergine met olijfolie en bestrooi ze met peper en fijn zout.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de knoflook samen met de aubergine kort aan beide kanten.
- Leg de aubergine met de knoflook erop in een ovenschaal of bakplaat.
- Meng de macaroni met de tomatenblokjes, de peterselie, basilicum, ansjovis en de kruiden.
- Verdeel het mengsel over de aubergineplakken, verdeel hier de mozzarella en ui over.
- Zet 8 tot 10 minuten in de oven, tot de kaas iets gesmolten is en goudbruin wordt.
- Verwarm onder tussen 4 borden voor
- Serveer op elk bord een aubergine en werk deze af met plakjes tomaat en basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten