vrijdag 29 januari 2021

Recept voor een voor of bijgerecht: gebakken aubergine met macaroni lekker voorafje / voorgerecht

 Dit recept is een heerlijk voorafje met veel smaak, laat voor de vegetarische variant de ansjovis weg.

De ingrediënten:

  • 2 kleine aubergines
  • 1 teen knoflook
  • 120 gram macaroni
  • Parmezaanse kaas
  • 5 ansjovis
  • 1/2 rode ui
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 2 eetlepels tomaatblokjes
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie
  • Olijfolie
  • 1 snufje quater epices (of meng zelf peper, nootmuskaat, kruidnagel en gember)
  • Zout
  • Peper

KokenKoken

Bereidingswijze

  1. Snij de peterselie en basilicum fijn.
  2. Hak de ansjovis grof.
  3. Snij de mozzarella in plakken.
  4. Rasp de Parmezaanse kaas.
  5. Plet de knoflook.
  6. Kook de macaroni.
  7. Snij de ui fijn.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  9. Snij de aubergine in dikke plakken van 2 centimeter.
  10. Bestrijk de aubergine met olijfolie en bestrooi ze met peper en fijn zout.
  11. Verhit olijfolie in een pan en bak de knoflook samen met de aubergine kort aan beide kanten.
  12. Leg de aubergine met de knoflook erop in een ovenschaal of bakplaat.
  13. Meng de macaroni met de tomatenblokjes, de peterselie, basilicum, ansjovis en de kruiden.
  14. Verdeel het mengsel over de aubergineplakken, verdeel hier de mozzarella en ui over.
  15. Zet 8 tot 10 minuten in de oven, tot de kaas iets gesmolten is en goudbruin wordt.
  16. Verwarm onder tussen 4 borden voor
  17. Serveer op elk bord een aubergine en werk deze af met plakjes tomaat en basilicum.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten