vrijdag 29 januari 2021

Recept voor een zomers voorgerecht: gegrilde courgette met zalm, meloen en tomaat

 Dit is een heerlijk fris en licht voorgerecht.

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 rijpe watermeloen (je hebt niet de hele meloen nodig)
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 citroen
  • 200 gr zalmfilet
  • 1 venkelknol
  • dille
  • 1 el sushiazijn
  • 2 el tomatensap
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • olijfolie
  • limoensap
  • verse bieslook
  • verse basilicum
  • zeezout

KokenKoken

Bereidingswijze

  1. Snij de bieslook fijn
  2. Rasp de schil van de citroen
  3. Snij de courgette in de lengte in 4 dunne plakken en bestrijk ze met een beetje olijfolie.
  4. Gril ze kort in een gilpan en bestrooi ze vervolgens met gemalen peper en zeezout
  5. Snij de meloen in stukjes van een halve centimeter
  6. Zet een pan op of kook water in de waterkoker en dompel de tomaten hier kort in onder. 
  7. Spoel ze af onder koud water het velletje van de tomaten is er nu makkelijk af te pellen.
  8. Halveer vervolgens de tomaatjes en bestrooi ze met citroenrasp, dille, verse gemalen peper en zeezout.
  9. Snij de zalm in blokjes en bestrooi ze aan alle kanten met peper en zout. 
  10. Verhit olijfolie in een pan en bak de zalmblokjes in korte tijd half gaar.
  11. Snij de venkel vanaf de bovenkant in hele dunne plakjes gebruik eventueel een mandoline.
  12. Meng de sushiazijn, het tomatensap, de witte balsamicoazijn 100 ml olijfolie en enkele druppels citroensap tot een dressing.
  13. Leg een plak courgette op ieder bord in het midden, leg hier vervolgens zalmblokjes, moelen en tomaatjes op. 
  14. Steek hier vervolgens venkel tussen en doe hier vervolgens de dille, bieslook, basilicum en citroenraps overheen besprenkel het daarna met de dressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten