zaterdag 6 februari 2021

Recept voor een vegetarisch voorgerecht: rode biet met geitenkaas crème en verse kruiden

 Dit is een lekker simpel vegetarisch voorgerecht

Ingrediënten:

  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el geiten yoghurt
  • 1 limoen
  • 2 rode bieten
  • verse bieslook
  • verse dille
  • zeezout
  • peper
  • olijfolie

Koken

Bereidingswijze:

  1. Kook de rode bieten.
  2. hak de dille en bieslook fijn.
  3. Rasp de schil van de limoen.
  4. Meng de geitenkaas, de crème fraîche en de geitenyoghurt tot een dikke crème.  
  5. Breng dit op smaak met peper, zeezout, de dille en limoenrasp.
  6. Snij de biet in flinterdunne plakjes.
  7. Leg in het midden van een plakje een lepeltje crème.
  8. Vouw de bietenplakjes dicht zodat er een halve maan ontstaat.
  9. Leg op elk bord 4 bietenmaantjes en bestrooi deze met fijngehakte dille en limoenrasp.
  10. Druppel over de borden wat olijfolie en maak het geheel af met bieslook en gemalen peper.
Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten