dinsdag 20 april 2021

Recept voor passievruchten curd dat is echt zo lekker !

Dit is een recept voor passievruchten curd toen ik dit had gemaakt was ik erg trots en blij met mezelf het smaakt zo goed en lekker. 

Ingrediënten:

  • 250 gram passievrucht vlees (je kan dit vers uit lepelen of zoals ik heb gedaan diepvries passievrucht gebruiken gebruik dan wel 300 gram ipv 250 gram.)
  • 3 tl limoen sap
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 5 eidooiers
  • 14 gram maïzena
Koken

Benodigdheden:

  • Steelpan
  • Uitgekookte jam potjes om de curd in te bewaren
  • Een mengkom

Bereidingswijze:

  1. Zet de steelpan op het vuur en doe hier de passievruchten, limoensap, suiker en de boter in. Verhit de pan op een laag vuur en blijf rustig roeren tot de boter en suiker zijn gesmolten en opgelost.
  2. Meng in de mengkom de eierdooier met de maïzena tot een egale massa.
  3. Als de suiker en de boter zijn gesmolten voeg je de eidooiers hieraan toe, roer dit goed door terwijl je ze toevoegt. 
  4. Verhit het mengsel op een laag tot middelhoog en breng het al roerend aan de kook. Laat het kort koken en verwijder dan de pan van het vuur. 
  5. Giet de curd in jampotjes of andere bewaarpotjes en laat hem afkoelen tot gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten