Recept voor een vegetarisch voor- of bijgerecht groentetaartjes
Dit is een lekker en simpel vegetarisch voor of bijgerecht het is een recept voor 4 taartjes pas het aan naar het aantal personen waarvoor je het maakt of bouw grotere/kleinere taartjes.
Ingrediënten:
- Een halve courgette
- Rucola
- 1 Aubergine
- 2 Roma tomaten
- 1 tl verse tijm
- Snufje zout en peper
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Verse basilicum
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snij de groenten in dunne plakjes gebruik hier eventueel een mandoline voor.
- Snij de basilicum fijn
- Meng de tijm, zout, peper en basilicum met de olijfolie in een grote kom.
- Doe alle fijn gesneden groenten aan de gemengde olie toe
- Meng alles goed zodat de olie en kruiden op alle groenten zitten.
- Maak nu de taartjes, leg eerst een plakje tomaat op het bakpapier, vervolgens 2 plakjes courgette en daarna een plakje tomaat. Doe dit twee keer en top het af met geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de taartjes in 20 tot 25 minuten af in de oven.
- Serveer ze op een bedje van rucola.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten