woensdag 28 april 2021

Recept voor een vegetarisch voor- of bijgerecht groentetaartjes

Dit is een lekker en simpel vegetarisch voor of bijgerecht het is een recept voor 4 taartjes pas het aan naar het aantal personen waarvoor je het maakt of bouw grotere/kleinere taartjes.

Ingrediënten:

  • Een halve courgette
  • Rucola
  • 1 Aubergine
  • 2 Roma tomaten
  • 1 tl verse tijm
  • Snufje zout en peper
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • 2 el olijfolie
Koken


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snij de groenten in dunne plakjes gebruik hier eventueel een mandoline voor.
  4. Snij de basilicum fijn
  5. Meng de tijm, zout, peper en basilicum met de olijfolie in een grote kom.
  6. Doe alle fijn gesneden groenten aan de gemengde olie toe
  7. Meng alles goed zodat de olie en kruiden op alle groenten zitten.
  8. Maak nu de taartjes, leg eerst een plakje tomaat op het bakpapier, vervolgens 2 plakjes courgette en daarna een plakje tomaat. Doe dit twee keer en top het af met geraspte Parmezaanse kaas.
  9. Bak de taartjes in 20 tot 25 minuten af in de oven.
  10. Serveer ze op een bedje van rucola.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten