dinsdag 18 mei 2021

Zelf Indiase kruiden mix maken: Garam Marsala kruiden zelf maken heerlijk voor in de curry

Wij zijn een groot fan van kruiden, Curry's en ook van het kruiden zelf verbouwen of zelf mixen. Ik deel daarom dit recept voor Garam Masala kruiden zodat jij net als wij het ook zelf kan maken. Dit is veel leuker, gezonder en lekkerder dan het kopen in de supermarkt. Bovendien scheelt het je ook nog is geld, als je de ingrediënten zelf koopt op de markt. 

Ingrediënten:

  • 6 el koriander zaad
  • 6 el komijnzaad
  • 5 tl zwarte peperkorrels
  • 4 el venkelzaad
  • 3 tl kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 5 gedroogde laurierblaadjes
  • 20 groene kardemonpeulen
  • 2 grote stukjes foelie

Koken

Rooster alle kruiden in een koekenpan gebruik hierbij geen olie. Wacht tot ze warm aanvoelen en alle geuren en aroma's vrijkomen. Let erop de kruiden niet verbranden. Haal de pan van het vuur zodra er iets van rook van de kruiden afkomt. Giet de kruiden vanuit de pan of bijvoorbeeld een bord of bakpapier om af te koelen. Stop de kruiden in een vijzel en stamp ze fijn en bewaar ze in een luchtdicht bakje of potje op een donkere en koele plaats. Voor het beste effect kun je de kruiden het beste binnen 2 maanden gebruiken. 


  




Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten