dinsdag 28 december 2021

Dessert recept heerlijke frisse citroenmousse voor vier personen.

 Dessert recept heerlijke frisse citroenmousse, dit is een recept voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 60 gr suiker
  • 1 citroen of 2 limoenen voor een extra frisse mousse
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 3 blaadjes gelatine
  • Munt om te garneren

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • 4 glazen of mooie wijnglazen om in te serveren.
  • Pan
  • Sinaasappelpers


Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in lauw water.
  2. Splits de eieren.
  3. Mix alvast de slagroom en bewaar dit een kom
  4. Klop de eiwitten vervolgens stijf 
  5. Rasp de citroenen of de limoenen bewaar de raps.
  6. Pers de citroen of limoen uit.
  7. Zeef het sap als je geen vruchtvlees in de mousse wil.
  8. Zet een pan op het vuur en doe hier het sap in.
  9. Voeg hier de de gelatine aan toe. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat hierin oplossen. 
  10. Klop ondertussen de eierdooiers samen met de suiker tot ze schuimig zijn. 
  11. Klop hier het sap doorheen. 
  12. Voeg hier nu de slagroom aan toe en daarna het geklopte eiwit doe dit met een spatel.
  13. Verdeel de mousse over de glaasjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  14. Serveer de mousse met een muntblaadje


KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten