Dessert recept heerlijke frisse citroenmousse, dit is een recept voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 60 gr suiker
- 1 citroen of 2 limoenen voor een extra frisse mousse
- 125 ml slagroom
- 2 eieren
- 3 blaadjes gelatine
- Munt om te garneren
Benodigdheden
- Keukenmachine
- 4 glazen of mooie wijnglazen om in te serveren.
- Pan
- Sinaasappelpers
Bereidingswijze
- Week de gelatine in lauw water.
- Splits de eieren.
- Mix alvast de slagroom en bewaar dit een kom
- Klop de eiwitten vervolgens stijf
- Rasp de citroenen of de limoenen bewaar de raps.
- Pers de citroen of limoen uit.
- Zeef het sap als je geen vruchtvlees in de mousse wil.
- Zet een pan op het vuur en doe hier het sap in.
- Voeg hier de de gelatine aan toe. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat hierin oplossen.
- Klop ondertussen de eierdooiers samen met de suiker tot ze schuimig zijn.
- Klop hier het sap doorheen.
- Voeg hier nu de slagroom aan toe en daarna het geklopte eiwit doe dit met een spatel.
- Verdeel de mousse over de glaasjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer de mousse met een muntblaadje

Geen opmerkingen:
Een reactie posten