Vega BBQ Recept voor vegetarisch gobi tikka spiesjes ( bloemkool spiesjes)
Ingrediënten:
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 100 ml yoghurt
- 1 limoen
- 1 rode ui
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 eetlepel garam masal
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijn zaad
- Zout
Bereidingswijze:
- Snij de rode ui in dunne ringen
- Snij de limoen in plakjes
- Blancheer de bloemkoolroosjes in net niet kokend water gedurende 2 minuten
- Meng de tomatenpuree, de specerijen en de yoghurt voeg naar smaak zout toe
- Schep hier de bloemkoolroosjes doorheen en laat ze 2 uur marineren
- Week ondertussen satéprikkers in water
- Spies de roosjes aan de prikkers en rooster ze op de BBQ
- Draai ze regelmatig voor een gelijke garing
- Serveer de spiesjes met de uien en limoenplakjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten