maandag 29 augustus 2022

Gluten vrij bakrecept stevig zaden en pittenbrood.

Benodigdheden:

  • Foodprocessor
  • Mengkom
  • Spatel
  • Oven
  • Cakevorm van 21 cm
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Steelpan 

Ingrediënten:

  • 100 gram hazelnoten
  • 150 gram glutenvrij havermout
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram gebroken lijnzaad
  • 4 eetlepels psyliumvezels
  • 1 theelepel zeezout
  • 30 gram kokosolie
  • 15 gram biologische ahornsiroop
  • 340 ml water

 

Bereidingswijze:

  1. Hak 50 gram hazelnoten fijn tot meel in de foodprocessor en doe dit in een mengkom
  2. Spatel hier de havermout, hazelnoten, zonnebloempitten, het lijnzaad, de vezels en het zeezout doorheen
  3. Smelt de kokosolie in het steelpannetje
  4. Zet de olie af en roer hier het water en ahornsiroop doorheen
  5. Voeg dit vervolgens toe aan de mengkom en spatel alles goed door elkaar tot één beslag.
  6. Laat het deeg 3 uur rusten of een nacht afgedekt buiten de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier
  8. Doe het brood in de cakevorm en bak het 20 minuten.
  9. Keer de vorm vervolgens om en leg het op de beklede bakplaat en bak het vervolgens nog 30 tot 40 minuten af
  10. Laat het brood afkoelen en eet smakelijk 😊





KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten