Benodigdheden:
- Foodprocessor
- Mengkom
- Spatel
- Oven
- Cakevorm van 21 cm
- Bakpapier
- Bakplaat
- Steelpan
Ingrediënten:
- 100 gram hazelnoten
- 150 gram glutenvrij havermout
- 100 gram zonnebloempitten
- 100 gram gebroken lijnzaad
- 4 eetlepels psyliumvezels
- 1 theelepel zeezout
- 30 gram kokosolie
- 15 gram biologische ahornsiroop
- 340 ml water
Bereidingswijze:
- Hak 50 gram hazelnoten fijn tot meel in de foodprocessor en doe dit in een mengkom
- Spatel hier de havermout, hazelnoten, zonnebloempitten, het lijnzaad, de vezels en het zeezout doorheen
- Smelt de kokosolie in het steelpannetje
- Zet de olie af en roer hier het water en ahornsiroop doorheen
- Voeg dit vervolgens toe aan de mengkom en spatel alles goed door elkaar tot één beslag.
- Laat het deeg 3 uur rusten of een nacht afgedekt buiten de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier
- Doe het brood in de cakevorm en bak het 20 minuten.
- Keer de vorm vervolgens om en leg het op de beklede bakplaat en bak het vervolgens nog 30 tot 40 minuten af
- Laat het brood afkoelen en eet smakelijk 😊
Geen opmerkingen:
Een reactie posten