maandag 29 augustus 2022

Recept voor heerlijke glutenvrije sesambroodjes


Benodigdheden:

  • Oven
  • Muffin of broodvormpjes voor 5 broodjes
  • Mengkom
  • Zeef
  • Een spatel
  • Steelpan

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 100 gram zoete-aardappelpuree
  • 1 el water
  • 50 gram extra fijn tijgernotenmeel
  • 1 eetlepel kokosmeel
  • 1 eetlepel psylliumvezels
  • 1 tl bakpoeder
  • Sesamzaadjes
  • Zeezout (snufje)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Kokos olie om in te vetten



Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vet de muffin of broodvormpjes in met de kokosolie
  3. Smelt de kokosolie in de steelpan
  4. Meng 2 eieren, de aardappelpuree, kokosolie en water in de mengkom
  5. Zeef het tijgernotenmeel, kokosmeel, de vezels, het bakpoeder, en het zeezout en meng dit met de andere ingrediënten tot een glad beslag
  6. Verdeel het beslag over de 5 vormpjes kluts het laatste ei en smeer hier de broodjes mee in
  7. Bestrooi de broodjes met sesamzaad en bak ze in 20 minuten mooi goudbruin af

  

KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten