Dit brood is vol vezels en geeft je veel kracht en energie.
Benodigdheden:
- Foodprocessor
- Mengkom
- Oven
- Cakevorm van 21 cm
- Bakpapier
- Bakplaat
Ingrediënten voor 10 sneden brood:
- 300 gram lupinemeel
- 3 eetlepels psylliumvezels
- 50 gram gebroken lijnzaad
- 200 ml amandelmelk
- 200 ml water
- 2 eieren
- 1 eetlepel appelstroop
- 1 theelepel baking soda
- 1 eetlepel appelazijn
- 50 gram pompoenpitten
- Snuf zeezout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Bekleed de cakevorm met bakpapier
- Zet de baking soda, appelazijn en pompoenpitten apart. Doe de rest van de ingrediënten in de mengkom.
- Spatel dit goed door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat.
- Los de baking soda op in een glas samen met het appelazijn als het gaat bruisen is het goed.
- Schenkt dit bij het deeg en spatel het er doorheen.
- Verdeel dit deeg over de cakevorm en bestrooi de cake met pompoenpitten.
- Schuif het brood de oven in en doe dit 90 minuten lang.
- Laat het afkoelen buiten de oven en zet de oven uit, laat het in het blik anders stort het in.
- Als het brood op kamertemperatuur is mag het eruit en laat het verder afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten