zaterdag 5 november 2022

Recept voor glutenvrij vezelrijk powerbrood

 Dit brood is vol vezels en geeft je veel kracht en energie.

Benodigdheden:

  • Foodprocessor
  • Mengkom
  • Oven
  • Cakevorm van 21 cm
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Ingrediënten voor 10 sneden brood:

  • 300 gram lupinemeel
  • 3 eetlepels psylliumvezels
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • 200 ml amandelmelk
  • 200 ml water
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 50 gram pompoenpitten
  • Snuf zeezout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier
  3. Zet de baking soda, appelazijn en pompoenpitten apart. Doe de rest van de ingrediënten in de mengkom.
  4. Spatel dit goed door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat.
  5. Los de baking soda op in een glas samen met het appelazijn als het gaat bruisen is het goed.
  6. Schenkt dit bij het deeg en spatel het er doorheen.
  7. Verdeel dit deeg over de cakevorm en bestrooi de cake met pompoenpitten.
  8. Schuif het brood de oven in en doe dit 90 minuten lang.
  9. Laat het afkoelen buiten de oven en zet de oven uit, laat het in het blik anders stort het in.
  10. Als het brood op kamertemperatuur is mag het eruit en laat het verder afkoelen op een rooster.





KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten