Bak deze niet voor een eerste date:P
Wat heb je nodig?
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Foodprocessor
- Mengkom
- Spatel
- Aluminium folie
- Steelpan
- Snijplank
- Keukenmes
Ingrediënten voor 10 sneetjes brood:
- 100 gram kokosolie
- 6 teentjes knoflook
- 2 rijpe avocado's
- 300 ml water
- 150 gram kastanjemeel
- 200 gram glutenvrij havermeel
- 2 eetlepel psyliumvezels
- 1eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel baking soda
- 1 eetlepel citroenspa
- 5 geweekte zongedroogde tomaatjes
- 50 gram pijnboompitten
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Smelt de kokosolie in een pannetje
- Snij de knoflook in kleine stukjes en bak deze 5 minuten mee op laag vuur
- Doe de avocado's, knoflook, kokosolie en 50 ml water in de foodprocesser en zorg dat er een soepel beslag ontstaat.voeg all
- Schenk het over in een mengkom en voeg alle ingredienten behalve de pijnboompitten en de tomaatjes toe.
- Meng dit goed met de spatel, snij de tomaatjes en voeg deze toe aan het deeg.
- Maak een grote bal van het deeg en plaats deze op de bakplaat.
- Maak de bovenkant van het deeg nat met water en strooi de pijnboompitten er overheen.
- Duw ze voorzichtig aan en bak het brood 60 minuten in de oven af, dek het brood halverwege af om te voorkomen dat de pijnboompitten verbranden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten