woensdag 17 augustus 2022

Glutenbrij bakrecept voor knoflookboter en avocadobroodje

Bak deze niet voor een eerste date:P

Wat heb je nodig?

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Foodprocessor
  • Mengkom
  • Spatel
  • Aluminium folie
  • Steelpan
  • Snijplank
  • Keukenmes

 

Ingrediënten voor 10 sneetjes brood:

  • 100 gram kokosolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 rijpe avocado's
  • 300 ml water
  • 150 gram kastanjemeel
  • 200 gram glutenvrij havermeel
  • 2 eetlepel psyliumvezels
  • 1eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel baking soda
  • 1 eetlepel citroenspa
  • 5 geweekte zongedroogde tomaatjes 
  • 50 gram pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak 

Bereidingswijze:

  1. verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje
  4. Snij de knoflook in kleine stukjes en bak deze 5 minuten mee op laag vuur
  5. Doe de avocado's, knoflook, kokosolie en 50 ml water in de foodprocesser en zorg dat er een soepel beslag ontstaat.voeg all
  6. Schenk het over in een mengkom en voeg alle ingredienten behalve de pijnboompitten en de tomaatjes toe.
  7. Meng dit goed met de spatel, snij de tomaatjes en voeg deze toe aan het deeg.
  8. Maak een grote bal van het deeg en plaats deze op de bakplaat.
  9. Maak de bovenkant van het deeg nat met water en strooi de pijnboompitten er overheen.
  10. Duw ze voorzichtig aan en bak het brood 60 minuten in de oven af, dek het brood halverwege af om te voorkomen dat de pijnboompitten verbranden.



KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten