dinsdag 22 augustus 2023

Nagerecht: catalaanse room voor zes personen

 Dit is een heerlijke variant op crème brûlée. Je kan dit heerlijke nagerecht de dag van te voren bereiden en de dag erna afmaken met de suiker laag.

Catalaanse room

Dit recept is voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 300 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 1 stukje citroenschil
  • 1 kaneelstokje
  • 2 grote eieren
  • 4 grote eierdooiers
  • 75 gram suiker 
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Riet suiker voor het laagje

Benodigdheden:

  • Oven
  • Steelpan
  • Garde
  • Mixer
  • Kom 
  • Ramekins of andere kleine oven schaaltjes
  • Ovenschaal
  • Crème brûlée brander




Hoe maak je het:

  1. Verwarm in de steelpan de slagroom, de citroenschil en het kaneelstokje tot het bijna kookt.
  2. Draai het vuur laag en laat 15 minuten met een deksel erop trekken.
  3. Klop met een mixer de eieren, de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker tot een romige bleekgele crème.
  4. Schenk de room terwijl je klopt bij het eimengsel.
  5. Schenk alles terug in de pan en laat het op een kleine pit en een laag vuur 15 tot 20 minuten binden. Blijf roeren gedurende de 15 tot 20 minuten.
  6. Schenk de room via een zeef in de schaaltjes en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Zet ze minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  8. Bestrooi de schaaltjes met rietsuiker en brand ze af met een mooi karamel laagje en serveer ze.


KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten