Dit is een heerlijke variant op crème brûlée. Je kan dit heerlijke nagerecht de dag van te voren bereiden en de dag erna afmaken met de suiker laag.
Tiramisu brûlée
Dit recept is voor 4 personen
Ingrediënten:
- 100 ml verse espresso
- 1 eetlepel zoete marsalawijn
- 8-12 lange vingers
- 250 gram mascarpone
- 100 ml slagroom
- 4 eetlepels witte basterd suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Riet suiker voor het laagje
Benodigdheden:
- Glazen
- Diep bord
- Mixer
- Kom
- Crème brûlée brander
Hoe maak je het:
- Schenk de escpresso in een diep bord en voeg de marsala wijn toe.
- Snij de lange vingers zo dat op de bodem van de glazen passen.
- Doop de koekjes stuk voor stuk in de koffie en plaatst ze in de glazen.
- Klop met een mixer de mascarpone, slagroom, basterdsuiker en de vanillesuiker tot een romige crème.
- Schep de crème in de glazen en strijk ze glad.
- Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Bestrooi de schaaltjes met rietsuiker en brand ze af met een mooi karamel laagje en serveer ze.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten