dinsdag 22 augustus 2023

Nagerecht: crème brûlée met basilicum voor zes personen

Dit is een heerlijke variant op crème brûlée. Je kan dit heerlijke nagerecht de dag van te voren bereiden en de dag erna afmaken met de suiker laag.

Crème brûlée met basilicum

Dit recept is voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 600 ml slagroom
  • 8 grote eierdooiers
  • 80 gram suiker 
  • 2 takjes verse basilicum
  • Riet suiker voor het laagje
  • Evt aardbeien om er naast te serveren

Benodigdheden:

  • Oven
  • Steelpan
  • Garde
  • Kom 
  • Ramekins of andere kleine oven schaaltjes
  • Ovenschaal
  • Crème brûlée brander




Hoe maak je het:

  1. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, bewaar de steeltjes.
  2. Verwarm in de steelpan de slagroom en de basilicum stokjes tot het bijna kookt.
  3. Haal de pan van het vuur en laat de room 20 minuten met een deksel erop trekken.
  4. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  5. Klop met de garde de eierdooiers en de kristalsuiker. 
  6. Neem de slagroom van het vuur en schenk de eieren al kloppend bij de slagroom.
  7. Zet de ramekins of schaaltjes in de ovenschaal.
  8. Schenk het slagroom mengsel door een zeef en voeg het toe aan de ramekins.
  9. Snij de basilicum in reepjes en voeg ze toe aan het mengsel.
  10. Vul de ovenschaal met warm niet kokend water tot maximaal halverwege de schaaltjes.
  11. Dek de schaaltjes losjes af met een vel aluminium folie.
  12. Laat de crème 50 tot 55 minuten in de voorverwarmde oven staan tot ze stevig aanvoelen. 
  13. Haal ze uit de ovenschaal en laat ze afkoelen. 
  14. Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  15. Bestrooi de schaaltjes met rietsuiker en brand ze af met een mooi karamel laagje en serveer ze.


KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten